zondag 13 november 2011

Remi's vossenjacht

Door: Ron Mol

Klussen, het is niet mijn ding. Toch moest er het één en ander gebeuren in huis en aangezien de krediet crisis  ook in huize Mol heeft toegeslagen moest ik het zelf doen. Boven moesten de slaapkamers en hal voorzien worden van een laminaatvloer, 4 nieuwe kasten en een nieuw bed. De laatste kwamen van IKEA dus dan weet je het wel. 10.000 schroefjes en plugjes moest ik via een kinderachtige tekening in elkaar zetten. Maar ja, eerst die vloer. Met Marijn erbij waren er 4 linker handen bezig en ja, whisky drinken gaat ons beter af. Ik ben nu 4 weken verder en iedere dag na het werk ben ik een paar uur bezig geweest. Voor sporten geen tijd! Vandaag toch maar even vossenjagen want m'n buik groeit sneller dan onkruid in de tuin. Op de MTB van -tig kilo maar dat is goed voor de kracht training :-) Aangezien ik bang was bij de Spartaan er al voor de eerste pijl af te zijn ging ik naar Trias, hier is het beter te doen op de MTB, ..dacht ik.

Alleen op de wereld (foto: Hans de Jong)
In de ochtend ging ik eerst nog ff naar het strand. De Beachmarathon komt hemelsbreed op 200 meter van m'n huis langs dus ik ging ff een paar plaatjes schieten. Hier het resultaat. Iets te laat ging ik van huis naar HSK Trias, ongeveer 15 minuten fietsen van mijn huis. Onderweg kwam ik er achter dat ik m'n tas was vergeten, duuhh. Als een gek weer terug om 'm op te halen (m'n helm zat er tenslotte in) en nu veel te laat richting het clubhuis. Bij het binnenrijden van het hek reed de C-categorie al weg en bij binnenkomst in de kantine was de A-categorie bijna weg,..gelukkig wachtten ze allemaal ff op me zodat ik met een hartslag van 180 gewoon van start kon.


De eerste pijl stond bij de manage van Wateringen en weg waren we. Meteen dat grasveld op in Wateringen. Wat er in me vaarde weet ik niet maar ik besloot erom heen te rijden. Ik heb tractorbanden op de MTB maar toch bleef ik op de weg. Lekker Mol, er stond een controle op het veldje en aangezien je niet meer halverwege erop kan moest ik er alsnog omheen. "Controle" Holtkamp sr. lag meteen in een deuk en ik kon gaan achtervolgen, nota bene al na 1 km!  Eerst zag ik het peloton nog voor me en in een poging af te snijden stuitte ik op een pijl voor de terugweg, deze stond bij de molen van Wateringen. Het peloton reed echter alleen maar verder weg en met die kâwe Oostenwind in m'n bek reed ik moederziel alleen de rit, ...Remi op de MTB.

Via Wateringseveld reden we naar 't Haantje en vervolgens richting Oude Leede en Berkel. Ik kreeg een stuk onverharde weg voor m'n kiezen van een km of 3 en het was mistig. Plots rees er een gedaante op uit de mist. Er stond een vent met een camera en stempel in z'n hand, Hans de Jong. Ik kreeg de stempel pas nadat ik was vastgelegd op de gevoelige plaat. Meteen werd ik ook in gehaald door de B-categorie. Ik moest gaan afsnijden! Ik herinnerde me die pijl in Wateringen en besloot de kortste weg hier naar toe te nemen. (Onderweg eerst nog ff een stempel bij vd Burg opgepikt :-) Ik reed naar Wateringen maar mijn kortste weg was toch niet zo kort. Precies bij de pijl in Wateringen  zag ik de B-categorie voor me dus mijn kortste weg was langer dan de officiële route!

Holtkamp stond nog steeds op dezelfde plek en ook wij moesten er weer overheen. Hij zag er wat kouwelijk uit! "Vos" Mulder zat lekker in het zonnetje bij de kantine en gaf me kaartje 16. Nou, veel punten zal ik niet hebben over gehouden.

Volgende week nog een keertje bij Trias en de week erop misschien weer een keer bij de Spartaan proberen...

1 opmerking:

  1. Nah je wordt bedankt Remi! Nu 'linker hand' naar de klotuh is, moet ik leren rechts te drinken :-)

    BeantwoordenVerwijderen