zondag 30 oktober 2011

Start vossenjacht Barrhopoort

Door: Dave Andriese


OPENING VOSSENJACHTSEIZOEN BIJ BARRHOPOORT


Zondagochtend 6 november start om 10:00 uur het 23e Vossenjacht-seizoen, georganiseerd door WV en TC Barrhopoort. De Barrhopoort-vossenjacht is een gepeilde fietstocht voor alle soorten fietsers: zowel jong als oud, wedstrijdrenner of wielertoerist, snel en langzaam, racefiets of ATB - iedereen kan hier aan meedoen.
Wel benodigd zijn een fiets en doorzettingsvermogen. De fiets moet tegen een stootje kunnen, want een vossenjacht gaat niet alleen over keurig verharde fietspaden, maar ook over zandpaden, door het gras en de modder, soms een trap af of een hek over.
Omdat de vossenjachten in de periode november tot februari verreden worden, is de kans op onvriendelijke weersomstandigheden groot:  regen, wind, kou, sneeuw, de deelnemers aan de vossenjachten zullen het allemaal tegenkomen.
De vossenjachten zijn onderdeel van een competitie met twee verschillende klassementen voor racefietsen en mountainbikes.
Het vertrek van de vossenjachten vindt wekelijks plaats om 10:00 uur op zondagochtend vanaf het clubhuis van Barrhopoort, gelegen aan Zweth 40 op industrieterrein Dierenstein.
WV Barrhopoort heeft dit seizoen na lange tijd weer een actieve rennersclub aan zich weten te binden die meerijden in de wielerwedstrijden van de KNWU. De ploeg bestaat uit regiorenners die rijden in de clubkleding van de Barendrechtse wielervereniging. Het traditionele rood-wit-blauwe-tricot van Barrhopoort is inmiddels vervangen door een moderner blauw-zwart tenue en werd gesponsord door Interrijn Barging & Logistics, Swarttouw Skoda & John Hiemstra Sport.
Voor meer informatie over de wielervereniging en de vossenjachten: www.barrhopoort.nl

Op de foto afgebeeld:
Staand vlnr Dennis Mulder, Dave Andriese, Tim Potuit
Zittend Dennis van der Hurk, Jan Wouter Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten