zondag 30 oktober 2011

Offroad wielrennen in Tienhoven

Door: Stichting Wielerronde Ameide
Voor de 3e keer off-road hardlopen en fietsen op campingterrein Tienhoven
Op zaterdag 5 november organiseren Comité 5 Mijl-loop Ameide en Stichting Wielerronde Ameide, i.s.m. A.V. Typhoon en R.C. Jan van Arckel uit Gorinchem, de 3e Veldloop en Off-road wielerwedstrijden op camping De Koekoek in Tienhoven.

Deelname voor iedereen
Het parcours zal een snel en goed begaanbaar parcours worden. De organisatie heeft wederom een aantal verrassende passages en hindernissen in het parcours verwerkt. Het loont dus zeker de moeite om dit spektakel te ervaren als deelnemer of te aanschouwen als publiek!
De wedstrijden hebben een open karakter en staan open voor iedereen die eens aan een dergelijke wedstrijd mee wil doen, van jeugd en recreant tot wedstrijd-deelnemer.
Voor de jeugdige deelnemers aan de Off-road wielerwedstrijden zijn helmen beschikbaar, zij kunnen geheel vrijblijvend op hun eigen fiets meedoen.
De Off-road wielerwedstrijden tellen mee voor de Off-road competitie van RC Jan van Arckel. Tienhoven is, na Giessenburg op 29 oktober, de tweede wedstrijd in deze competitie die nog geheel open ligt. Verder volgen nog wedstrijden in Noordeloos, Nieuwpoort, Hoornaar, Brandwijk en Arkel.

Inschrijven
Deelname v.a. 12 jaar kost € 5,00 (Veldloop en leden RC Jan van Arckel bij Off-road). Niet leden betalen € 10,00 bij de Off-road. De Veldloop is voor jeugd onder 12 jaar gratis, voor de Off-road wedstrijden betalen zij € 2,50 (gratis als voor leden Jan van Arckel). Bij de Off-road dient tevens een stuurbordje à € 5,00 aangeschaft te worden waar de hele competitie mee gereden kan worden.

Om 10.00u. start de inschrijving voor de Veldloop in de kantine van camping De Koekoek in Tienhoven. Deelnemers aan de Off-road wielerwedstrijden kunnen vanaf 11.30u. inschrijven.

Veldloop
De start van de Veldloop is om 11.00u. Er wordt gelopen in 3 categorieën; jeugd, recreanten en wedstrijdlopers. De wedstrijdlopers lopen 5 Engelse mijl (8,046km). Dit zijn 4 rondjes van ongeveer 2 km. De jongens en meisjes lopen 1 ronde van ongeveer 2 km. Recreatielopers mogen zelf hun aantal ronden bepalen. Zij mogen kiezen tussen 2, 4, 6 of 8 km.
Bij de recreatielopers wordt geen tijd opgenomen. Bij de 5 EM en bij de jeugdlopers wordt wel tijd opgenomen en zijn er voor elke categorie prijswinnaars.

Bij de Off-road wielerwedstrijden zijn er 6 categorieën;
12:30 F-klasse Jeugd 6 t/m 8 jr.                                            15 min.
13:00 E-klasse Jeugd 9 t/m 11 jr.                                          25 min.
13:45 A-klasse Licentiehouders & getrainde recreanten         60 min
13:46 D-klasse Jeugd 12 t/m 14 jr.                                       30 min.
15:00 B-klasse Recreanten                                                   45 min.
15:01 C-klasse Dames                                                          45 min.

Aan beide wedstrijden kan apart worden deelgenomen. Het is niet verplicht om aan beide mee te doen, maar dit is wel mogelijk. Reden genoeg dus om deel te nemen of te komen kijken op 5 november!

Bijzondere (lekkere!) prijzen
De winnaars worden uiteraard uitgebreid in het zonnetje gezet!
Voor de jeugd zijn er mooie bekers te verdienen en de volwassenen krijgen een mooie bos bloemen mee naar huis. Maar dat is niet alles! Dit jaar strijden alle deelnemers voor een heerlijke KoekKoek, welke speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zal worden door speciaalbakkerij Van der Grijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten